Köpevillkor

Innehållsförteckning§1. Allmänt
§2. Beställning
§3. Priser och avgifter
§4. Produkter och sortiment
§5. Betalning
§6. Fullgörande
§7. Leverans
§8. Ångerrätt och återköp
§9. Reklamation och garanti
§10. Returer
§11. Förbehåll
§12. Ansvarsbefrielse
§13. Personuppgifter och sekretess
§14. Övrigt
 


§1. Allmänt

Dessa köpvillkor ("Avtalet" nedan) är anpassade för försäljning på Internet (distanshandel). pickbandz.se är den säljande parten. Du, ("kunden" nedan), är den köpande parten. Villkoren i detta Avtal är anpassade för försäljning till privatpersoner som fyllt 18 år och till näringsidkare med hemvist i Sverige och vid försäljning av varor (produkter nedan). Hos oss kan du som kund enkelt göra en beställning på webshopen.
 


§2. Beställning

Hos Pickbandz.se beställer du produkter enkelt och bekvämt. Vi erbjuder säkra betalningsalternativ och trygga leveranser. Lägsta beställningssumma är för närvarande 99 kronor. Pickbandz.se tar emot din beställning när du klickar på knappen "Bekräfta order" i kassan (steg 1 av 1). När Pickbandz.se har mottagit din beställning får du e-postmeddelandet "Orderbekräftelse" till den e-postadress som du angav när du beställde. Vi ger också dig som kund möjligheten att göra en snabb beställning genom vår gästkassa utan att behöva logga in på webshopen. När du klickar på knappen "Bekräfta order" sluts detta Avtal.

Handla tryggt med rätt att ändra din beställning
Om du skulle ändra dig har du också möjlighet att ändra din beställning. För ändring av beställning ska du kontakta oss via e-post på: order@pickbandz.se. Ändring av beställning måste meddelas innan beställning packas (effektueras).

Handla tryggt med rätt till avbeställning
Om du ångrar dig erbjuder vi dig att avbeställa lagd beställning. För att göra en avbeställning ska du kontakta oss via e-post på: order@pickbandz.se. Avbeställning måste meddelas innan beställning packas (effektueras).
 


§3. Priser och avgifter

Priser anges i svenska kronor (SEK) och inklusive svensk mervärdeskatt (moms) 25%. Moms för momspliktiga produkter debiteras med 25%. Avgifter för frakt och betalning kan tillkomma vid varje beställning, se §5. Betalning samt §7. Leverans i detta Avtal för mer information.

Avgift för outhämtad försändelse
Om du som kund inte skulle hämta ut din beställning på det sätt som avtalats debiterar vi en avgift om 195 kronor inklusive moms. Avgiften är nödvändig för att vi ska kunna täcka frakt- och hanteringskostnader som uppkommer. Notera att om du inte tar emot eller hämta ut en försändelse räknas det inte som att du har meddelat att du ångrat ditt köp. För mer information se §8. Ångerrätt och återköp nedan.

Erbjudanden
Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webshopen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.
 


§4. Produkter och sortiment

De flesta produkter som erbjuds på webshopen är anpassade för bruk på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att produkterna uppfyller svenska miljökrav och säkerhetsföreskrifter. Normalt medföljer bruksanvisning på svenska om det krävs för produktens användande. Vissa produkter såsom Programvara som erbjuds på webshopen är dock inte specifikt anpassade för bruk på den svenska marknaden. Information om vilka produkter som inte är anpassade för svenskt bruk finns tydligt angivet på aktuell produktsida.

Färgåtergivning på produktbilder
De produktbilder som visas på webshopen skall återge produktens färg och övriga egenskaper på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Eftersom färgåtergivning kan variera beroende vilken typ av bildskärm du som kund använder kan vi inte garantera att produkternas färger exakt återspeglar de färger du upplever på din bildskärm.
 


§5. Betalning

Kort- och bankbetalning med Payson
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

Läs mer om Payson här: www.payson.se

Allmänna villkor hittar du här. Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.
 


§6. Fullgörande

Pickbandz.se påbörjar fullgörande av detta avtal när du klickat på knappen "Bekräfta order" i kassan. Pickbandz.se har fullgjort sin del av detta avtal när du fått fullständig leverans av beställda produkter i din besittning. Du som kund har fullgjort din del av detta avtal när du erlagt fullgod betalning och mottagit leverans av beställda produkter på det sätt som avtalats.
 


§7. Leverans

Produkter levereras direkt till den adress du uppgivit vid beställning i samarbete med logistikpartners. Pickbandz.se skickar beställningar under helgfria vardagar.

Fraktkostnad:

En fraktkostnad om 25 kr inklusive moms tillkommer vid varje beställning och framgår i kassan.

Fraktfritt vid beställning över 300 kr
Pickbandz.se erbjuder fraktfri leverans om värdet på beställda produkter överstiger 300 kr inklusive moms.

Leveranstid:

Leveranstider anges nedan. Om beställningen omfattar produkter som är slut i lager kommer beställningen dellevereras.

Brev i samarbete med Posten
Brev levereras inom 1-5 helgfria vardagar räknat från dagen då beställningen skickats från Pickbandz.ses lager. I det fall försändelsen inte går att leverera genom din brevlåda blir du aviserad och kan då hämta försändelsen enligt instruktioner som framgår av avin. Aviserad försändelse som skickats som Brev skall hämtas ut inom 14 dagar, outhämtade försändelser återsänds till Pickbandz.se.

Leverans längs lantbrevbärarlinjer och i öbebyggelse
Om din leveransadress är längs lantbrevbärarlinjer samt öbebyggelse utan normal broförbindelse kan leveranstiden komma att utökas med 2-3 helgfria vardagar.

Leveransförsening
Om du ingått detta avtal i egenskap av privatperson har du alltid rätt att häva avtalet utan kostnad om leveransförseningen av väsentlig betydelse dig.

Transportrisk
Risken för försändelse övergår på dig som kund när den har avlämnats till dig. Det innebär att Pickbandz.se står transportrisken tills försändelsen har nått dig.
 


§8. Ångerrätt och återköp

Ångerrätt
Kunder som ingår detta avtal i egenskap av privatperson har rätt att frånträda (häva) avtalet i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Ångerrätten är ej tillämplig för kunder som ingått detta avtal i egenskap av näringsidkare. Ångerrätten gäller i 14 dagar (ångerfristen), tiden räknas från den dag då du som kund har mottagit försändelsen. För att ångerrätten skall gälla så måste de produkter som beställningen omfattar återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Det innebär att du inte får använda produkterna i större omfattning än det som krävs för att kunna undersöka dem. Enligt gällande lagstiftning ska du som kund efter att du ångrat ditt köp returnera samtliga produkter som beställningen omfattar till Pickbandz.se och själv bekosta returfrakten. Pickbandz.se har dock alltid rätt att erbjuda kunden generösare villkor än det som gällande lagstiftning föreskriver.

När returnerade produkter är Pickbandz.se tillhanda kommer Pickbandz.se återbetala vad du har betalt inom 30 dagar. I det fall har beställning gjorts mot faktura som du ännu inte hunnit betala kommer fakturan krediteras. Skulle du som kund återlämna färre produkter än vad beställningen omfattar återbetalas endast varuvärdet för de produkter som du återlämnar.

Om köpet avser en tjänst vars fullgörande påbörjats med ditt medgivande under ångerfristen (14 dagar) är tjänsten undantagen från bestämmelser om ångerrätt. Pickbandz.se inhämtar alltid ditt medgivande och informerar om när fullgörande påbörjas vid beställning av tjänster som är undantagna från ångerrätten.

Vissa produkter är undantagna från ångerrätten med stöd i distans- och hemförsäljningslagen (2005:59):
-Produkter som tillverkats eller ändrats särskilt på kundens begäran eller som på annat sätt fått en särskilt prägel.
-Produkter som riskerar att förstöras, förbrukas eller väsentligt försämras under ångerfristen.
-Ljud- och bildupptagning samt programvara med teknisk eller fysisk försegling (plombering) i det fall förseglingen brutits.

Kontaktinformation


14 dagars öppet köp
Öppet köp erbjuds i 14 dagar från det att produkten levererats till dig. Under den period då öppet köp gäller, återköper Pickbandz.se produkter till det värde som du betalt för produkterna. Kunden står själv för fraktkostnader (tur&retur). Kostnad för annan utförd tjänst ersätts ej av Pickbandz.se.

Följande villkor gäller för öppet köp:
-Produkten skall vara oanvänd och i oskadat skick.
-Eventuell montering av produkten skall inte ha skett.
-Originalförpackningen skall vara i oskadat skick.

Nyttjande av Öppet köp
För att nyttja öppet köp, vänligen kontakta oss via e-post på: kundservice@pickbandz.se

30 dagars bytesrätt
Du har rätt att byta produkt under 30 dagar från det att produkten levererats till dig. Vid byte får du värdet på de produkter du lämnar tillbaka inklusive eventuell fraktkostnad som du betalt i tillgodohavande hos Pickbandz.se. Tillgodohavande för produkter som återköpts avräknas mot värdet på de produkter som du beställer i samband med utövande av bytesrätten. Skulle värdet på de produkter som du beställt överstiga ditt tillgodohavande måste du betala mellanskillnaden till Pickbandz.se. I det fall värdet på de produkter som återköps överstiger värdet på de produkter som beställs i samband med bytet kan du använda mellanskillnaden som tillgodohavande vid nästa köp hos Pickbandz.se. Vid retur av produkter i samband med byte skall du som kund själv betala för returfrakten.

Följande villkor gäller vid byte:
-Produkten skall vara oanvänd och i oskadat skick.
-Eventuell montering av produkten skall inte ha skett.
-Originalförpackningen skall vara i oskadat skick.
-För att nyttja öppet köp måste kunden vara medlem i kundklubben.

Nyttjande av bytesrätten
För att byta produkter, vänligen kontakta oss via e-post på: kundservice@pickbandz.se

Retur av produkter
Se §10. Returer nedan för information om returförfarande vid retur av produkter.
 


§9. Reklamation och garanti

Reklamationsrätt
Kund som köpt en produkt i egenskap av privatperson har rätt att reklamera produkten om den är felaktig enligt konsumentköplagen (1990:932) jämte konsumenttjänstlagen (1985:716). Reklamationsrätten täcker ursprungsfel och gäller i 3 år från det att du fått produkten i din besittning. Reklamationsrätten täcker även fel som uppstått under transport av produkten till dig. (se Reklamation av transportskada nedan). En produkt som avviker från vad som har avtalats mellan dig och Pickbandz.se eller på annat sätt uppvisar fel kan också anses som felaktig. Fel som uppstått på grund av skada som du har orsakat räknas inte som ursprungsfel.

Om du reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det att du fått produkten i din besittning har du även ansvaret för att påvisa att felet i produkten var ursprungligt. Pickbandz.se rekommenderar därför alltid att undersöka produkter när de levereras och påtala eventuella fel så snart som det upptäckts. Vid reklamation av felaktig produkt har du som kund i första hand rätt att få felet avhjälpt, alternativt en felfri produkt. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och återfå vad du betalt. Vid godkänd reklamation ska du hållas skadelös för eventuella kostnader som uppstår på grund reklamationen. Som exempel skall kostnader för att returnera en felaktig produkt ersättas av Pickbandz.se. Notera att du som kund i största möjliga mån skall minimera eventuella kostnader som uppstår i det fall en produkt visar sig vara felaktig.

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden
E-post: kundservice@pickbandz.se

Reklamationsvillkor för Näringsidkare
Om en produkt avviker från vad som har avtalats mellan kund och Pickbandz.se eller på annat sätt uppvisar fel som Pickbandz.se ansvarar för har kunden rätt att i första hand få felet avhjälpt och i andra hand produkt utbytt på Pickbandz.ses bekostnad. Rätt att reklamera fel gäller bara om felet är ursprungligt, Pickbandz.ses ansvar är begränsat till värdet på den felaktiga produkten. Fel i produkt skall meddelas inom 20 dagar från leverans genom att kontakta Pickbandz.se via e-post på kundservice@pickbandz.se

Särskilda villkor för näringsidkare:
-Eventuell skada eller annan kostnad som orsakats av felaktig produkt ersätts ej av Pickbandz.se.
-Eventuell montering av produkten får ej ha skett efter det att felet uppmärksammats.
-Produkten får ej ha använts eller på annat sätt brukats av kunden efter det att felet uppmärksammats.
-Originalförpackningen skall sparas och i övrigt hållas i oskadat skick.

Handla tryggt med garanti
Vissa produkter omfattas av garanti utöver reklamationsvillkoren i dessa köpvillkor.


Retur vid reklamation eller garantiärende
För att returnera felaktiga produkter eller material, vänligen se §10. Returer.
 


§10. Returer

Registrera gärna din retur vid ett återköps- eller reklamationsärende genom att logga in på ditt konto i butiken. Vid retur av produkter eller material till Pickbandz.se skall produkterna emballeras på sådant sätt att de är skyddade vid transport. Pickbandz.se rekommenderar därför att du alltid förpackar produkter på samma sätt och med samma emballage som när produkterna levererades till dig. I det fall du förpackat eller emballerat produkter på undermåligt sätt och produkten tar skada under transporten till Pickbandz.se bär du som kund också ansvaret för skadan.

Vid återsändande av produkter till Pickbandz.se är du ansvarig för att produkterna når Pickbandz.se i oskadat skick. Pickbandz.se rekommenderar att kunden använder spårbar försändelse vid retur.

Returinstruktioner
Instruktioner om returförfarande finns bipackad i varje försändelse. Skulle dessa saknas ber vi dig kontakta oss.

Återbetalningar
Vi återbetalar pengarna senast om 30 dagar vid nyttjande av ångerrätten och öppet köp eller om återbetalning har beslutats i ett reklamationsärende.
 


§11. Förbehåll

Hävningsförbehåll
Pickbandz.se förbehåller sig rätten att häva avtalet i det fall kunden handlat i ond tro på grund av felaktigheter som kunden känt till eller borde ha insett, såsom felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet på webshopen. I det fall hävningsförbehållet görs gällande har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Pickbandz.se.

Ändringsförbehåll
Pickbandz.se förbehåller sig rätten att utan avisering ändra innehållet på webshopen, vilket inkluderar, men inte är begränsat till, utbud, priser och kampanjer. Sådan ändring påverkar dock ej redan ingångna avtal mellan Pickbandz.se och kund.

Ansvarsförbehåll
Pickbandz.se skall anses befriad från alla förpliktelser enligt detta avtal om ansvar annars skulle ha uppstått på grund av händelse som ligger utanför detta avtal, Pickbandz.se´s verksamhet eller vad som annars följer av tvingande lag.
 


§12. Ansvarsbefrielse

Force Majeure
I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse eller annan omständighet utanför Pickbandz.ses kontroll och som Pickbandz.se inte skäligen kunnat övervinna eller förutse skall Pickbandz.se ha rätt att frånträda sina skyldigheter i detta Avtal. Vid sådan händelse skall Pickbandz.se ej stå skadeståndsskyldig vid skada som kunden haft.

Externa länkar
Pickbandz.se ansvarar ej för eventuella skador och problem med kundens mjuk- eller hårdvara som uppstår på grund av att kunden nyttjat externa länkar som är publicerade på webshopen.

Reservation för prisfluktuationer eller andra handelshinder
Vid prisfluktuationer eller andra handelshinder, såsom brist på nödvändig komponent, där Pickbandz.se inte skäligen kan hållas vid sina förpliktelser enligt detta avtal har Pickbandz.se rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Pickbandz.se.

Reservation för skatte- och avgiftsförändringar
Vid väsentliga skatte- eller avgiftsförändringar, som är av stor betydelse för förutsättningarna för detta avtal, har Pickbandz.se rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Pickbandz.se.

Reservation för leveransförsening utanför Pickbandz.ses kontroll.
Uppstår det en leveransförsening som beror på händelse utanför Pickbandz.ses kontroll, skall inte Pickbandz.se anses ansvarig för skada som beror på sådan leveransförsening. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Pickbandz.se såvida inte annat särskilt avtalats mellan Pickbandz.se och kunden eller bestämmelse som följer av tvingande lag.
 


§13. Personuppgifter och sekretess

Uppgifter såsom personuppgifter eller annan uppgift eller del av handling som kunden lämnar till Pickbandz.se kommer att lagras och behandlas i digitalt format. Pickbandz.se ansvarar för att uppgifterna lagras och behandlas i enighet med personuppgiftslagen. Kundens uppgifter kommer att användas av Pickbandz.se för att möjliggöra och säkerställa fullgörande av Avtalet samt i marknadsföringssyfte från bolagets sida.

Personuppgiftsansvarig:


Kunduppgifter som lagras:
-Namn
-Adress
-E-postadress
-Telefonnummer
-Organisationsnummer
-Köphistorik hos Pickbandz.se

Uppgifterna kan även komma att lämnas ut till tredje part, och nyttjas i de syften som anges nedan:
-Avtalspartner inom betalningstjänster i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.
-Avtalspartner inom logistik (transportör) i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.

Registerutdrag:
Om du som kund ingått detta avtal i egenskap av privatperson har du rätt att en gång per år kostnadsfritt begära ut ett registerutdrag. Ett registerutdrag anger vilken information som finns sparad om dig. Du begär detta genom att skicka en undertecknad begäran till ovanstående postadress. Om de uppgifter vi har om dig är felaktiga, ofullständiga eller missvisande, korrigerar vi såklart dessa.

Avregistering av kunduppgifter:
Du som kund kan vid skriftlig och undertecknad begäran få dina kunduppgifter hos Pickbandz.se raderade, med förbehåll för sådana uppgifter som krävs för att Pickbandz.se skall kunna upprätthålla god redovisnings- och bokföringssed.
 


§14. Övrigt

Polisanmälan
Pickbandz.se polisanmäler rutinmässigt alla bedrägerier, bedrägeriförsök samt misskynnesbeställningar.

Diskrepans mellan olika publikationer
Om det föreligger skillnader mellan olika publikationer, skall de uppgifter som har publicerats senast anses ha företräde. Detta gäller dock ej uppgifter som är uppenbart felaktiga eller missvisande vid en jämförelse mellan de olika publikationerna.

Immaterialrätt, logotyper och varumärken
Allt material som publiceras på webshopen, inklusive programvara, logotyper, ljudfiler, varumärken samt text & bild är immaterialrättsligt skyddat. Skyddet innebär att materialet inte får användas utan rättighetsinnehavarens tillåtelse, materialet får inte heller kopieras eller på annat sätt överföras till tredje part utan Pickbandz.se uttryckliga tillstånd. Eventuella överträdelser beivras.

Informationens syfte
All information på webshopen, oavsett format, publiceras uteslutande i informativt syfte för att besökare skall kunna använda sig av webbplatsen. Pickbandz.se ansvarar således ej för de följder eller skador som kan uppstå om denna information används i något annat syfte än det ovan angivna.

Cookies
Cookies, "kakor", är små textfiler som sparas ner på besökarens dator när denne besöker en hemsida. På webshopen används följande typer av cookiefiler:

Session cookies: "Sessions kakor" sparas bara temporärt på besökarens dator för att denna ska kunna använda på hemsidan problemfritt. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies.

Persistent cookies: "Permanenta kakor" sparas på besökarens dator och är bestående. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och ibland även som underlag till statistikprogram. Besökaren kan manuellt radera denna typ av cookie filer från sin dator. Om dessa filer raderas kan bland annat val som gjorts av besökaren på webbplatsen inte längre vara sparande vid nästa besök.

Tvist
Vid eventuell tvist skall talan väckas vid Tingsrätt om kunden är näringsidkare eller annan juridisk person. Om kunden är privatperson och ingått detta avtal för privat konsumtion skall tvist prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas i Allmänna reklamationsnämnden kommer Pickbandz.se följa nämndens beslut.
 

 

Butiken kör med OpenCart
www.Pickbandz.se © 2017